Ontmoetingscentrum De Pracht

Stichting De Pracht Ekenrooi (SDPE) beheert en exploiteert ontmoetingscentrum De Pracht. De Pracht is bij uitstek de centrale ontmoetingsplek voor iedereen, van alle leeftijden, in Aalst. Er worden cursussen, workshops, activiteiten en buurtevenementen georganiseerd. Daarnaast kunnen verenigingen, stichtingen en andere groeperingen die actief zijn op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied er terecht voor het huren van een zaal of ruimte. De Pracht is ook een plek waar de Wmo-ambities van de gemeente gefaciliteerd kunnen worden, samen met de gemeente en gerelateerde organisaties. De Pracht fungeert hierbij als wijkcentrum voor (informele) zorg en welzijn.

Ontmoetingscentrum De Pracht is een vrijwilligersorganisatie met ruim 180 vrijwilligers. De stichting bestaat uit een algemeen bestuur en vijf bestuurscommissies; binnen het algemeen bestuur functioneert een dagelijks bestuur.

Beroepsmatige ondersteuning wordt verleend door twee beheerders, een interieurverzorgster en een administratieve kracht.

In het seizoen (september-mei) bezoeken gemiddeld meer dan duizend mensen per week De Pracht.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.

Contact

De Pracht 2
5583 CW Waalre
T: 040 - 2217400
E: depracht@depracht.nl

IBAN NL21 RABO 0101 1823 17