Spinoza

Spinoza’s Intuïtie.

Wat is die beroemde Intuïtie van Spinoza? Hoe kunnen wij die zelf bereiken?

In de Ethica beschrijft hij die Intuïtie in deel V als een kennis zonder woorden. Ze is wel gebaseerd op verbeelding en verstand, maar ze gaat daar ver boven uit. Ze opent een ruimte waar ook het ‘ik’ geen grote rol meer speelt. Ze gaat gepaard met een Charme en een Behoedzaamheid. Dit laatste benoemt Spinoza met het Latijnse woord

“Caute”. Wat ook in zijn zegel is opgenomen. Via beelden, Spinoza’s stellingen, gesprek en pianospel zullen we trachten dicht in de buurt van zijn benadering van het praktische leven te komen. Er is kans dat we daardoor vele externe invloeden onmiddellijk kunnen doorzien als minder belangrijk voor ons eigen welzijn… Ofwel de emoties doorzien die in ons en onze wereld zo’n dominante rol spelen.

“Bene agere et laetari”, goed handelen en blij zijn, is een goede kenschets van zijn leefwijze!

Schrijf je in voor deze cursus.

    Bovengenoemde, na bevestiging van de aanmelding, verleent een machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 4109268 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het cursusgeld af te schrijven van zijn of haar bankrekening. Het bedrag wordt twee weken na aanvang van deze cursus geïncasseerd.
    Indien de cursus niet doorgaat krijgt u van ons minimaal vijf dagen voor aanvang bericht.

    Inschrijven nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.