ElektroClub

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! De kinderen krijgen individuele werkopdrachten en begeleiding. Als het werkstuk klaar is, mag het mee naar huis.

In het werkboek staan o.a. de volgende opdrachten: Draadfiguren solderen, schakelingen met LED-lampjes, spijkermotor, luidsprekerbox zagen, geluidschakelingen solderen.

Onze doelstelling: Kinderen technieken leren, die zij op de basisschool niet krijgen zoals tekening lezen, componenten kiezen, leren solderen en omgaan met gereedschappen. Deze activiteit is geschikt voor jeugd vanaf 8 jaar t/m einde basisschool. De clubavonden zijn elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen ElektroClub.

Kosten: € 71,50
Startdatum.: 25 sept 2024, einddatum: medio juni 2025

Bekijk hier een werkstuk van vorig seizoen. De spijkermotor is gemaakt door Eric Galko onder begeleiding van Hans de Jong.

Bekijk hier een video van een printplaat met knipperlichten van een eerder seizoen.

In het fotoalbum zie je enkele andere voorbeelden van werkstukjes.

Schrijf je in voor deze activiteit.

  In welke groep zit je?

  Basisschool

  Voor welke club wil je je inschrijven?

  Bovengenoemde ouders / verzorgers, na bevestiging van de aanmelding, verlenen een eenmalige machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 41092368 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het bedrag van € 71,50 euro per persoon af te schrijven van zijn of haar bankrekening.

  U ontvangt van de organisator nog een separaat bericht over de plaatsing in de club.
  Indien geplaatst wordt het bedrag in april 2025 afgeschreven van uw rekening.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.