ElektroClub

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! De kinderen krijgen individuele werkopdrachten en begeleiding. Als het werkstuk klaar is, mag het mee naar huis.

In het werkboek staan o.a. de volgende opdrachten:
Draadfiguren solderen, schakelingen met LED-lampjes, spijkermotor,  luidsprekerbox zagen, geluidschakelingen solderen.

Onze doelstelling:
Kinderen technieken leren, die zij op de basisschool niet krijgen zoals tekening lezen, componenten kiezen, leren solderen en omgaan met gereedschappen.

Deze activiteit is geschikt voor jeugd vanaf 8 jaar t/m einde basisschool.
De clubavonden zijn elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen ElektroClub. Startdatum 2023: 27 september. Voor aanmelding zie hieronder.

Bekijk hier een video van een printplaat met knipperlichten van dit seizoen.

 

In het fotoalbum zie je enkele voorbeelden van werkstukjes.

Inschrijving:


  In welke groep zit je?

  Basisschool

  Voor welke club wil je je inschrijven?

  Bovengenoemde ouders / verzorgers, na bevestiging van de aanmelding, verlenen een eenmalige machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 41092368 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het bedrag van € 69,50 euro per persoon af te schrijven van zijn of haar bankrekening.

  Het bedrag wordt ongeveer 4 weken na aanvang van de activiteit afgeschreven.

   

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.