Jeugdcursussen

Type World (groep III)

Deze cursus is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

In 10 lessen, eerst vijf weken aansluitend en daarna om de week, leren de kinderen spelenderwijs blind typen. Een vaardigheid waar ze in het voortgezet onderwijs veel profijt van zullen hebben. Het programma werkt volledig on-line zodat ook thuis op iedere computer met internet geoefend kan worden. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen. In de negende les maken de cursisten een vaardigheidstest. De uitslag van deze test wordt vermeld op het eindcertificaat.

 

Type World 2018 (groep II)

Deze cursus is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

In 10 lessen, eerst vijf weken aansluitend en daarna om de week, leren de kinderen spelenderwijs blind typen. Een vaardigheid waar ze in het voortgezet onderwijs veel profijt van zullen hebben.    Het programma werkt volledig on-line zodat ook thuis op iedere computer met internet geoefend kan worden. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen. In de negende les maken de cursisten een vaardigheidstest. De uitslag van deze test wordt vermeld op het eindcertificaat.

Type World najaar 2018 (groep I)

Deze cursus is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

In 10 lessen, eerst vijf weken aansluitend en daarna om de week, leren de kinderen spelenderwijs blind typen. Een vaardigheid waar ze in het voortgezet onderwijs veel profijt van zullen hebben.   Het programma werkt volledig on-line zodat ook thuis op iedere computer met internet geoefend kan worden. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen. In de negende les maken de cursisten een vaardigheidstest. De uitslag van deze test wordt vermeld op het eindcertificaat.

Deze cursus is VOL

Mimi's Danstuin: Klassiek Ballet (groep 6 & 7)

Klassiek Ballet  (8 – 10 jarigen)

“Hoe meer je kan, hoe beter je wordt, hoe leuker je het vindt en hoe meer je wilt.” is het motto van deze lessen. De klassieke basis is hierbij het uitgangspunt voor het verkennen van andere dansvormen, zoals moderne dans, streetdance, show-musical en ga zo maar door. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Mimi's Danstuin: Kleuterdans Groep 1

Mimi’s Danstuin Groep 1 en 2

Kleuterdans (voor 4 jarigen)

Tijdens deze 45 minuten durende lessen worden de leerlingetjes, aan de hand van een verhaal/sprookje, begeleid in het ontdekken van dans. Het gevoel voor muziek en ritme, ruimtelijke verkenning en samen-dansen worden op een speelse manier ontwikkeld. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Tijdens de Open Dag van De Pracht op 2 september 2018 kunnen kinderen vrijblijvend kennis maken met Mimi's Danstuin. Er zijn open lessen in zaal 1 van 14.00-14.45 uur (voor alle leeftijdsgroepen) 

Mimi's Danstuin: Kleuterdans Groep 2

Kleuterdans (voor 5 jarigen)

Tijdens deze 60 minuten durende lessen worden de leerlingetjes, aan de hand van een verhaal/sprookje, begeleid in het ontdekken van dans. Het gevoel voor muziek en ritme, ruimtelijke verkenning en samen-dansen worden op een speelse manier ontwikkeld. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Tijdens de Open Dag van De Pracht op 2 september 2018 kunnen kinderen vrijblijvend kennis maken met Mimi's Danstuin. Er zijn open lessen in zaal 1 van 14.00-14.45 uur (voor alle leeftijdsgroepen) 

Mimi's Danstuin: Klassiek Ballet (groep 3 & 4)

Klassiek Ballet (6 - 8 jarigen)

Op dit niveau worden de technische oefeningen uitgebreider. Iedere les warmen we ons lichaam op met oefeningen aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal, waarna we de les afsluiten met het oefenen van een choreografie. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Tijdens de Open Dag van De Pracht op 2 september 2018 kunnen kinderen vrijblijvend kennis maken met Mimi’s Danstuin. Er zijn  open lessen in zaal 1 van 14.00-14.45 uur (voor alle leeftijdsgroepen)  

Abonneren op Jeugdcursussen