Creativiteit en vaardigheden

Bridge gevorderden (vervolg verdieping)

De verdieping. Feitelijk het tweede deel van boekje 2.

Aan de orde komen o.a. Signaleren, Speelfiguren, Herbieding van de bijbieder, Herbieding van openaar, de gevaarlijke hand, Semie forcing, etc.

Tegen het einde van de cursus zal in overleg met de deelnemers het verschil tussen bridgen op de cursus en in een club besproken worden.

Bridge gevorderden (verdieping)

In deze cursus worden de onderwerpen van het eerste boekje weer verder uitgediept.

Ook zal er veel aandacht besteed worden aan afspelen en tegenspelen.

Enkele belangrijke nieuwe conventies zoals negatief doublet, vierde kleur en controle biedingen zullen aan de orde komen. De leermethode die wordt gevolgd is "Begin met Bridge" deel 2. Feitelijk wordt het totale boekje behandeld in 2 x 12 lessen. De inschrijving heeft betrekking op de eerste 12 lessen.

De docent is leraar van de Nederlandse Bridge Bond

Bridge vervolg basis

Wanneer u de eerste basisbegrippen, zoals de 1-openingen en 1 SA – opening alsmede de antwoorden hierop beheerst, kunt u uw kennis van het biedsysteem in deze cursus uitbreiden. Feitelijk het tweede deel van boekje 1.

Bridge (basis)

Bridge is een serieus, maar ook een gezellig spel.

Het maakt vindingrijk en heeft een sterk sociaal element.

Deze cursus is een eerste kennismaking met het bridgespel.

Behandeld worden de openingen op I niveau en enige algemene basisprincipes voor het afspelen. Feitelijk wordt het totale boekje behandeld in 2 x 12 lessen. De inschrijving heeft betrekking op de eerste 12 lessen.

Voorkennis is niet nodig. De docent is leraar van de Nederlandse Bridgebond

 

Opfriscursus Verkeer 2

Opfriscursus Verkeer 1

Digitale fotografie voor gevorderden 2020

Je hebt een digitale camera, compact of spiegelreflex, met veel mogelijkheden. De meeste instellingen ken je wel en je weet hoe je de A-, S- of M- stand gebruikt. Je hebt de beginnerscursus doorlopen of op een andere manier de basiskennis van fotografie eigen gemaakt. Nu wil je wel eens in een studio staan of avondfotografie proberen. We gaan ook aan de slag met strobist fotografie, We gaan werken met thema’s en foto’s bespreken. Iedereen gaat aan een eigen project werken. We halen meer uit ons toestel.

Digitale fotografie voor beginners

Je hebt een digitale camera, compact of spiegelreflex, met veel mogelijkheden. Toch staat hij meestal in de AUTO of P-stand. Je wilt graag weten hoe je die andere instellingen kunt gebruiken. Daar gaat deze cursus over. Je leert alles over diafragma, sluitertijd, scherptediepte, groothoek- en telebereik, ISO-waarden enz. Natuurlijk hebben we het ook over compositie en licht en leren we hoe we betere en mooiere foto’s kunnen maken.

In de laatste les gaan we het hebben over het fotograferen van mensen. Daarnaast bespreken we het beheer van foto’s en hoe we ze kunnen presenteren.

Biljarten voor dames en heren

In deze cursus van 8 lessen leert u het begin van het biljartspel.

Een spel waar behendigheid en inzicht voor nodig zijn.

Deze cursus is vol.

Biljarten voor dames en heren

In deze cursus van 8 lessen leert u het begin van het biljartspel.

Een spel waar behendigheid en inzicht voor nodig zijn.

HELAAS IS DE NAJAARSCURSUS INMIDDELS VOL

Abonneren op Creativiteit en vaardigheden