Computer

PC Beheer Windows 10 (kenmerk 8066)

In deze lessen kijken we vooral naar het beheer van je systeem. De instellingen van Windows, het maken van back-ups, het ‘schoonmaken’ van je computer, de beveiliging,  enz. Hoe zorg je ervoor dat je computer niet steeds trager wordt en dat je geen onnodige risico’s loopt tegen virussen en tegen andere digitale bedreigingen.

Het is raadzaam om deze cursus te combineren met  de cursus Windows 10: computergebruik.

Wandel- en fietsnavigatie (kenmerk 8111)

Het is de bedoeling dat mensen die geïnvesteerd hebben in een navigatiesysteem in 3 avonden leren hoe de juiste fietsroutes van internet te halen en goed toe te passen op hun navigatiesysteem.

Door interactie met de docent wordt er actief geleerd en de mogelijkheden van de systemen worden verkend.

De workshop worden afgesloten met een praktische opdracht door het geleerde toe te passen, gezamenlijk op pad te gaan en de verschillen in systemen ook te ontdekken.

Nodig: laptop en eigen navigatiesysteem

PC Gebruik Windows 10 (kenmerk 8066)

Verhoog je vaardigheden in het computergebruik. Er worden handigheden, tips en truc aangereikt die het plezier in het gebruik van je systeem vergroten. Mogelijke onderwerpen: internetbrowsers (Explorer, Chrome, FireFox),  downloaden, handig gebruik van je muis, handige toetscombinaties, de mappenstructuur op je computer, het zippen/unzippen (inpakken/uitpakken) van bestanden, WeTransfer, het veilig gebruik van paswoorden, enz.

Het is raadzaam om deze cursus te combineren met  de cursus Windows 10: computerbeheer.

Abonneren op Computer