Zin in een praatje?

Sinds mei komen er elke vrijdag buurtbewoners binnenwandelen. Vaak zijn ze opgewekt omdat ze hun buurtgenoten weer kunnen spreken of iets gezelligs gaan doen. De bezoekers komen voor het inloopuur de Boei van GGzE. Joost, een van de begeleiders van het inloopuur, vertelt: “Deze middag is geheel vrijblijvend, bedoeld voor iedereen die zin heeft in een praatje. We lunchen vaak samen, doen boodschappen en buurten veel. ” Veel mensen missen een stukje sociaal contact en daar wil de Boei op inspelen. Het inloopuur is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om aansluiting te vinden. Joost vertelt enthousiast: “Belangrijk is dat mensen weten dat we hier geen oordeel over ze vormen. Het is veilig, iedereen is welkom en we hebben geen vaste agenda. Samen bekijken we wat mensen willen, wat ze zelf kunnen doen en wat ze van ons nodig hebben”.

De Boei is actief in veel gemeenten in de regio Eindhoven/de Kempen, waaronder nu dus ook Aalst. Ze zijn graag geziene gasten in de Pracht, en dat is wederzijds. Voorheen gevestigd aan de Michiel de Ruyterstraat in Aalst, heeft de Boei nu een vaste zaal in de Pracht. De gemeente steunt het initiatief. Het doel is om te groeien naar een groep van 10 tot 12 bezoekers, die samen activiteiten kunnen ondernemen of clubjes kunnen beginnen. Nu zijn er bijvoorbeeld al liefhebbers van muziek, biljart en fotografie bij het inloopuur. Het liefste ziet Joost dat bezoekers ook buiten de inloopmiddag met elkaar in verbinding komen, en zo mooie vriendschappen kunnen ontstaan. Zulke ‘succesverhalen’ kent Joost uit Heeze van dorpshuis het Perron.

Het inloopuur gaat ook in de zomervakantie door en is elke vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Graag tot ziens! Loop gerust een keer binnen of mail voor meer informatie naar deboeidommelvallei@ggze.nl. Vaste contactpersonen zijn Joost (06-81823961) en Maurice (06-58915748).