Nieuws

Voorzitter deelt zijn ervaringen met asielopvang in De Pracht

Ontmoetingscentrum De Pracht

Op het moment dat dit stukje geschreven wordt, 27 juli 2022, is de noodopvang 2 weken oud en gaat de laatste week in. Op woensdag 3 augustus 2022, verlaten alle asielzoekers de sporthal (slaapzaal) en het Ontmoetingscentrum De Pracht. De gezinnen met kinderen, 85 personen totaal, werden door diverse geweldige vrijwilligers beziggehouden met diverse activiteiten. Dit werd en wordt uitermate gewaardeerd. De sfeer onderling en met het totale crisisteam is geweldig. Hopelijk wordt de derde week evenzo beleefd.

Dat dit bijzonder is, gelet op vele misstanden in het land, is ook de diverse publiciteitskanalen niet ontgaan. SDPE heeft interviews mogen geven aan verslaggevers van het Eindhovens Dagblad, Studio 040, Omroep Brabant en SBS 6 Hart van Nederland.

Zoals boven vermeld, zullen de bussen op 3 augustus voorrijden en stappen alle asielzoekers in, op weg naar een volgende bestemming, welke wij als Stichting De Pracht Ekenrooi, veel succes en eenzelfde, gemoedelijke sfeer wensen.

– Frans Franssen, voorzitter SDPE.

Lees hier het artikel in het Eindhovens Dagblad over de opvangperiode. “Zeker zestig vrijwilligers van De Pracht zijn de afgelopen drie weken in de weer geweest om de mensen aan een goede dagbesteding te helpen”, schrijft de krant. Veel dank voor ieders inzet! Op 3 augustus verlaten de asielzoekers De Pracht op weg naar een andere opvanglocatie.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.