Vacature vrijwilliger cursuscommissie: Hermien deelt haar ervaring

Haar eerste kennismaking met De Pracht was via een cursus genaamd ‘de Boekencarrousel’, een leesclub onder leiding van Magda Smoorenburg. Niet veel later werd Hermien Weistra gevraagd om zelf cursussen zoals deze te organiseren. Ze sloot zich aan bij de cursuscommissie en na ruim 11 jaar komt hier een einde aan. Ze draagt het stokje over aan een nieuw, nog te vinden, commissielid.

De afgelopen jaren heeft Hermien zich met veel toewijding ingezet in de cursuscommissie. Als ze terugkijkt op haar tijd als vrijwilliger, passeren er uiteenlopende cursussen. Soms een succes, soms een proef voor een seizoen. Een van die successen is de taalcursus Italiaans. Een bestaande groep uit Valkenswaard zocht onderdak en kon de cursussen voortzetten in De Pracht. Met een ontzettend bevlogen docente zijn er inmiddels al meerdere cursussen Italiaans bijgekomen. “Dit was een gouden greep”, volgens Hermien. Op dit moment heeft ze nog taalcursussen Italiaans onder haar hoede en alle voorbereidingen voor opnieuw 5 cursussen volgend seizoen zijn afgerond.

De rol als vrijwilliger in de cursuscommissie ligt haar goed en met vijf leden is het werk goed te doen. De taken bestaan onder andere uit organiseren, afstemmen, deelnemerslijsten bijhouden en deelnemers werven. Het meeste werk zit in het voorjaar, als er alweer docenten voor het volgende seizoen benaderd moeten worden. Daar staat tegenover dat je minder uren kwijt bent als het seizoen in september eenmaal is opgestart.

Hermien is ook twee jaar lang voorzitter van de cursuscommissie geweest en maakte daarbij deel uit van het algemeen bestuur van De Pracht. Gedurende die tijd heeft ze een compleet inwerkdocument gemaakt met een werkbeschrijving voor nieuwe vrijwilligers in haar commissie. Zo hielp ze iedereen op weg. Maar het liefste heeft ze zelf een aantal vaste cursussen onder haar hoede.

Hermien ervaart dat je in de cursuscommissie alle ruimte krijgt om nieuwe ideeën in te brengen of eigen initiatief te nemen. Zo noemt ze ‘Omgaan met social media’ voor ouders en voor ouderen. Ook was er jarenlang voor jongeren een populaire typcursus, maar tijden veranderen. Tegenwoordig krijgen ze dit al zo vroeg in de vingers! Hermien heeft in de loop van de jaren vaak het voordeel van de twijfel gegeven aan een cursus idee, met soms leuke groep deelnemers en soms het besef dat het niet werkte.

Heeft u interesse om Hermien op te volgen in de cursuscommissie? Bekijk meer informatie in de vacature of neem contact op. Peter Leijten, voorzitter cursuscommissie vertelt u graag meer.