Nieuws

Terugblik Halloweentocht 2023

Zaterdag 28 oktober heeft er weer een fantastische Halloweentocht plaatsgevonden, georganiseerd door Stichting De Pracht Ekenrooi.

Een imponerende stoet van deelnemers slingerde met verbazing door de Ekenrooise wijk, alwaar ze getuigen waren van een scala van gruwelijkheden uit ver vervlogen tijden.

Alvorens “de wijk te nemen”, startte men binnen in het ontmoetingscentrum, alwaar de ontvangst zeer sfeervol maar ook griezelig was. Menig kind én ouder knepen wat harder in elkaars handen. Elke mysterieuze acteur was ergens wel een arm of been verloren.

Eenmaal buiten dacht men wat frisse lucht te kunnen happen, maar op diverse lugubere momenten was het zicht verdwenen door enorme rookontwikkelingen, welke menig deelnemer de pas deed versnellen.

Een prachtig en uitstekend uitgebeeld Johann Strauss ensemble zorgde voor een vriendelijke opstopping. Een tweede “halte” was zeer in trek : Lekkere popcorn en iets verderop nog wat snoepwerk.

Op het pad over de Tongelreep, waar een voormalige Van Dijk weverij was getoverd, ontvingen de Vrienden van Aalst, samen met enkele spookachtige Butterfly danseressen, de stoet met een mystieke show. Hilariteit maar vooral grote waardering viel hen ten deel.

In een speciaal opgezette “music-cave” speelden de groen geschminkte muzikanten het treffende Danse Macabre. Een oorstreling !

Na nog een borreltje tot slot met een “proost” en een zegening van boven, keerden de deelnemers nagenietend huiswaarts.

Het bestuur van SDPE wil een grote dank en bewondering uitspreken naar alle deelnemers, vrijwilligers en niet te vergeten alle omwonenden, welke op grote schaal hun fantasievolle acts voor het voetlicht brachten.

COMPLIMENT AAN ALLEN!

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur

Frans Franssen

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.