Nieuws

Samen koken geeft meer smaak

Je staat er misschien niet iedere dag bij stil, maar veel activiteiten zijn minder goed toegankelijk voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, Parkinson of (beginnende) dementie. Het doel van Kookmaatjes is dan ook om voor deze groep een gezellig samenzijn te organiseren, in combinatie met koken. Dit Waalrese initiatief is begonnen als burgerinitiatief door Marijke Arends en krijgt nu een vaste plek in De Pracht.

Inmiddels is Kookmaatjes uitgegroeid tot een vaste activiteit in Ontmoetingscentrum De Pracht. Elke 2e dinsdag van de maand koken gasten een driegangenmenu voor de hele groep in de grote keuken. Daarna wordt er samen gegeten. Een groep van zes vrijwilligers, waaronder Marijke en Maria, zorgt o.a. voor de boodschappen en helpt bij de bereiding. Bij Kookmaatjes is er een vrijwillige, professionele kok. Ook mantelzorgers zijn erbij, zodat zij ook een leuke avond hebben, ervaringen kunnen delen met lotgenoten en even minder zorg op zich hoeven te nemen. De avonden zijn niet alleen gezellig, maar laten ook zien hoeveel er nog mogelijk is. Want je kunt meer dan je denkt!

Feestelijke bijeenkomst

Op 12 september vanaf 17.00 uur is er in De Pracht een feestelijke bijeenkomst. We proosten samen op de nieuwe ‘thuisbasis’ van Kookmaatjes en er zijn lekkere hapjes. De feestelijke dag sluit heel goed aan op het thema van de Wereld Alzheimer Dag dit jaar (21 september): Samen aan tafel. Op deze dag vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.

Wil je kennismaken of meer informatie over Kookmaatjes? Ook dan ben je van harte welkom. Graag ivm inkoop vóór 2 september aanmelden bij Marijke Arends (marijke.arends@kpnmail.nl).

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.