Nieuws

“Samen fietsen is voor iedereen”

Op zondag 16 juli kan iedereen uit Waalre meefietsen met een hele bijzondere fietstocht: de Honderd van Waalre. De fietstocht wordt georganiseerd in het kader van 100 jaar Waalre en luidt de zomervakantie in. De organisatie is in handen van Ontmoetingscentrum De Pracht en LF-Fietsclub uit Waalre, in samenwerking met de gemeente.

Cor van Mosseveld, vrijwilliger bij De Pracht, speelde al langer met een groots idee voor fietsactiviteiten door de hele wijk Ekenrooi. Van tegenwindfietsen tot een kinderfietsrace. De uiteindelijke fietstocht is nu realiteit en past in het jubileumprogramma voor de inwoners van Waalre. Waarom fietsen? Cor: “Het is een fijne bezigheid, het houdt je fit en het is een sociale activiteit. Fietsen is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Bovendien maken we de tocht voor iedereen toegankelijk, omdat je ook op de twee duofietsen van Fietsmaatjes Aalst-Waalre een rondje kunt maken.”

De verschillende routes zijn uitgestippeld door leden van de LF-Fietsclub. Zij werden enthousiast van het idee en delen dezelfde missie: fietsen verbindt, is gezellig en houdt je fit. Jos Boonen van LF-Fietsclub: “We willen dat iedereen mee kan doen. Daarom zijn er routes van 18 t/m 94 kilometer, zodat het voor de recreant of jonge kinderen ook goed te doen is. Het is overigens geen verplichting, ieder kan zijn eigen route maken.” De fietsclub heeft bovendien een speciaal routeboekje gemaakt met alle routes, tips en bezienswaardigheden. Zo ontdekken deelnemers misschien nog wel nieuwe plekken in of rondom onze gemeente.

Extra speciaal: ‘Fiets mee met de burgemeester’
Een echte ‘special’ voor iedereen, in het bijzonder voor fietsmaatjes en kinderen. De burgemeester van Waalre legt de fietsroute af op de duofiets met een fietsmaatje. Het is een route van 7 km. met vertrek en terugkeer bij de Pracht. We vertrekken om 13.00 uur, fiets gezellig mee!

Ontmoetingscentrum De Pracht is op 16 juli het start- en eindpunt van de routes. Op de feestelijke dag een kleurwedstrijd voor kinderen, een DJ, een band die livemuziek speelt en natuurlijk de gelegenheid om de benen te laten rusten op het terras. Starten kan vanaf 9.00 uur. Deelname bedraagt 2 euro (voor kinderen onder 12 jaar gratis), inclusief een consumptie op het terras van De Pracht en het routeboekje.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.