Op zoek naar een cursus? Bekijk ons aanbod voor dit voorjaar

Peter Leijten, voorzitter van de cursuscommissie, licht een aantal mooie cursussen dit seizoen uit.

Remedies voor zelfvertrouwen. Wat betekent het denken van Spinoza voor ons? Kunnen we, als we door zijn lens kijken, met meer vertrouwen in deze wereld leven? Een rustiger gevoel? Na de zeer succesvolle bijeenkomsten in het najaar, starten weer 4 bijeenkomsten op maandagavond 9 maart om 19.30 uur, waarin Jan Snel laat zien hoe belangrijk Spinoza voor het denken en handelen is. Hij maakt uitstapjes naar literatuur en muziek.

Cursusprijs € 27,-.

  • Glassierkunst

Heidi Stapper gaat op 4 keer op donderdagavond, startend 19 maart, workshops geven in glassierkunst. Jullie hebben al kennis kunnen maken met het werk van Heidi, want ze exposeert al een aantal maanden in de ontmoetingsruimte.

In deze workshop maak je op een aangename manier kennis met glas. Om te beginnen met het leren snijden van vlak glas, om dan verder te gaan met het ontwerpen en de opbouw van een juweel in verschillende lagen en kleuren. Ook komt het gebruik van bladzilver en bladgoud dat tussen de lagen glas in wordt gesmolten aan bod, waardoor er veel mooie variaties mogelijk zijn. Er kunnen verschillende juwelen gemaakt worden (bijvoorbeeld een hangertje, armbandje en/of oorbellen).

Cursusprijs € 78,- inclusief materialen en energie van de oven.

Jos Boonen is een fervent fietser. Hij heeft ook veel praktische ervaring in fietsnavigatie. Dit voorjaar start weer een cursus van 3 avonden, te beginnen op 4 maart om 19.30 uur. Het is de bedoeling dat mensen die geïnvesteerd hebben in een navigatiesysteem leren hoe de juiste fietsroutes van internet te halen en goed toe te passen op hun navigatiesysteem.

Door interactie met de docent wordt er actief geleerd en de mogelijkheden van de systemen worden verkend. De workshop worden afgesloten met een praktische opdracht door het geleerde toe te passen, gezamenlijk op pad te gaan en de verschillen in systemen ook te ontdekken. Breng zelf mee: laptop en eigen navigatiesysteem

Cursusprijs € 32,-.

Deze lezingen worden verzorgd door Yvonne Vetjens. Ze neemt je letterlijk en figuurlijk mee in haar onderwerpen. Op het programma staan op 14 maart een lezing over de Brabantse periode van Vincent van Gogh en op 16 mei naar het Middelheimmuseum in Antwerpen.

Alle bezoeken worden apart afgerekend en vallen niet onder de cursusprijs van € 32,-. Beide lezingdata vallen op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

  • Zen

Zenmeditatie is bedoeld voor mensen die zich afvragen hoe ze hun leven kunnen verdiepen, verrijken en er in thuis kunnen komen. In eerste instantie is Zen een manier om begrip en inzicht in jezelf te ontwikkelen. In Zenmeditatie leer je je aandacht naar binnen te richten, zodat je leert te zijn met alles dat zich vanbinnen aandient.
Door Zenmeditatie leer je te zien wie je werkelijk bent zonder alle ideeën over jezelf en de wereld. Er is maar één manier om te ontdekken hoe dit zit: gewoon beginnen!

Je krijgt de kans om een proefles mee te maken van Wendy de Zeeuw op woensdagochtend 27 mei van 10.00 tot 11.00 uur of op donderdagavond 28 mei van 19.30 tot 20.30 uur. De les is gratis. Maar wel aanmelden via folder of website.