Nieuws

Ontmoeting gaat om verbinding

Ontmoeting draait om samen zijn of iets samen doen. Of het nu gaat om de leden van de Houtsnijclub die ieder aan een eigen project werken, of de buurtvereniging van Beekdael die samen koffie drinkt en vergadert in De Pracht. Loes Kort, secretaris en voorzitter van de commissie Zorg & Welzijn, vertelt: “Onze activiteiten rondom Zorg & Welzijn zijn slechts een onderdeel van onze rol. Ontmoeting is veel breder, alles wat je samen doet is verbindend.”

De nieuwe naam op het gebouw “Ontmoetingscentrum De Pracht” zegt al genoeg: De Pracht is een plek van ontmoeting. Het is verankerd in ons bestaan en het thema ‘ontmoeting’ is bovendien een rode draad in het meerjarenplan van De Pracht (2022-2025). Wij zien ontmoeting als sleutel voor een gemeenschap. Het gevoel ergens bij te horen en je welkom te voelen maakt dat je er niet alleen voor staat.

Wij faciliteren ontmoeting niet alleen in ons gebouw, maar onze ambassadeurs gaan ook proactief bij bewoners langs om hen te uit te nodigen of een gesprekje aan te knopen. De moeilijk bereikbare doelgroep komt namelijk niet vanzelf, maar zit juist soms het meest verlegen om contact. Onze kracht is een laagdrempelig karakter en uitstraling. Bij ons kun je gewoon een kopje koffie komen drinken en binnenlopen om de krant te lezen.

In het kader van de Week van de Ontmoeting, georganiseerd door de gemeente Waalre, is er dan ook een bijzonder en nieuw initiatief vanuit De Pracht. In de week van 29 september t/m 6 oktober is er voor het eerst een Open Week. Dit initiatief houdt in dat deze week al onze activiteiten en cursussen toegankelijk zijn voor iedereen. Dit biedt gelegenheid om kennis te maken met de Prachtsoos of de glassierkunst. Iedere ochtend is er een Inloopcafé met koffie en de krant. Daarnaast worden er extra activiteiten georganiseerd, zoals een oud Hollandse spellenmiddag met spelletjes van vroeger. En een Hollands Muziekcafé op vrijdagmiddag 30 september, waar je met een praatje en een plaatje mee kunt zingen. Je kunt hierbij gewoon binnenlopen.

Wat Loes graag mee wil geven aan iedereen is om je buurvrouw of buurman te vragen om eens mee te gaan naar De Pracht. Dit kan zomaar eens nieuwe deuren openen!

Het volledige programma is te vinden op deze pagina.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.