Ondertussen in Waalre: oog voor de ouderen

Hoe gaat het met de kwetsbare groep ouderen in Waalre? Nu zij niet meer terecht kunnen in het gemeenschapscentrum vanwege de coronamaatregelen, ligt eenzaamheid op de loer. Onze vrijwilligers blijven zich inzetten voor bijvoorbeeld de gasten van de Prachtdag en hebben goed contact. Het Eindhovens Dagblad schreef 2 artikelen over Waalre. 

"Aan hulp voor oudere Waalrenaren is in deze crisistijd geen gebrek. Verschillende organisaties doen hun best vinger aan de pols te houden, er worden veel hulpinitiatieven opgetuigd en de eigen sociale netwerken blijken sterk. Zorgwethouder Lianne Smit: "Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven er loskomen in de Waalrese samenleving en hoe graag onze inwoners willen helpen.” Lees meer.

Ook wordt een gast van de Prachtdag geïnterviewd. "Betsie van de Goor- Jacobs gaat er eens goed voor zitten en somt op: ,,Loes kwam met Koningsdag langs gezwaaid, Els belt iedere week om te vragen hoe het gaat, Wilma bracht met Pasen een bloemetje en ik heb een mooie kaart van Debby gekregen. Debby leest op maandagochtend ook altijd voor uit de krant.”