Nieuw cursusaanbod dit najaar

Ook dit seizoen zijn er weer een aantal welbekende en nieuwe cursussen gepland in De Pracht. Maak kennis met een nieuwe taal, nieuwe ontspanning of nieuwe verhalen van Spinoza. Peter Leijten licht een aantal cursussen uit: 

Tai Chi 
We zijn op donderdagmiddag gestart met een nieuwe groep beginners. Het is nu gemakkelijker voor nieuwe cursisten om Tai Chi op te bouwen. De cursus begint bij de basis in het tempo dat gewenst is. 

Zen 
Dit jaar is Zen gestart. Docente is Wendy de Zeeuw. Zenmeditatie is bedoeld voor mensen die zich afvragen hoe ze hun leven kunnen verdiepen, verrijken en er in thuis kunnen komen.We proberen dit jaar tot een volledige groep te komen van 10 cursisten. 

Jazzgym 50+ 
Op maandagmorgen lekker bewegen en het weekend achter je laten. Deze cursus is dit jaar gestart en wordt gegeven door Hanny Claus. De lessen zijn van 9.30-10.30 uur en bestaan uit blokken van 6 weken, waarin oefeningen worden aangeboden die je op je eigen niveau en intensiteit kunt uitvoeren. Er is nog ruimte om aan te sluiten. 

Klassiek Ballet 
Dit jaar heeft zich een nieuwe docente gemeld: Mihaela Donose. Vanwege de problematiek van zelfstandigheid van de leerlingen t.g.v. corona is de minimum leeftijd op 5 jaar gesteld. De intensiteit van de lessen is gedoseerd op een voor ieder toegankelijk niveau. Uiteraard wordt gekeken naar speelsheid, interesse en mogelijkheden. Er zijn 3 leeftijdsgroepen. 

Italiaanse taal
Er zijn weer cursussen voor geïnteresseerden, beginners lichtgevorderden en gevorderden. Alessandra Vogels-Bianchini is een enthousiaste docente met Italiaans elan. 

Spinoza 
Deze cursus is in maart afgebroken t.g.v. corona. Op 21 september begint de cursus weer. Jan Snel zal in de cursus ook de relatie leggen met muziek en literatuur.​