Nieuws

Lezing AD-café over polarisatie

Sinds een paar jaar organiseert de Agnus Dei kerk op zondagmiddag het AD-café. Daarin interviewt predikant Ferdinand Borger een of meerdere gasten over een maatschappelijk thema. Het geheel wordt opgeluisterd door muziek en de bijdrage van een columnist die het onderwerp van een andere kant belicht.

De komende AD-cafés zijn geprogrammeerd rond het thema ‘Hoe hanteer je een crisis?’ Als mens, als gemeenschap, als land, tussen landen. Op velerlei gebied hebben wij er allemaal mee te maken (milieu, corona, brandstof, vluchtelingen).

De eerste gast in deze reeks is Bart Brandsma, een praktisch ingesteld filosoof. Hij heeft een boek geschreven over de mechanismes die bij polarisatie een rol spelen: Polarisatie, inzicht in de dynamiek van wij-zij denken. Hij geeft hierover lezingen, scholing en bemiddelt tussen gepolariseerde groepen. Ook adviseert hij op hoog niveau o.a. de landelijke regering. Hoe beter we begrijpen hoe polarisatie werkt, hoe beter we als groep bestand zijn tegen crises waar we allemaal mee te maken hebben.

De columnist is Jean Raijmakers. U bent van harte welkom op zondag 16 oktober 16.00 uur – 17.30 uur met mogelijkheid om met een drankje na te praten.

Agnus Dei kerk, Koningin Julianalaan 12, Waalre

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.