Koninklijke onderscheiding voor Hans van Baal

Hans van Baal heeft op 25 september een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje Nassau. Locoburgemeester Liesbeth Sjouw reikte deze onderscheiding uit ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van Stichting De Pracht Ekenrooi. Hans is hier bijna 10 jaar voorzitter geweest.

Tijdens een feestelijke opening van een fototentoonstelling van vrijwilligers werd Hans totaal verrast. Hij werd door de locoburgemeester geprezen voor zijn betrokkenheid en zijn inzet voor De Pracht. Het omdenken is hem op het lijf geschreven en hierdoor is de Pracht een dreigende sluiting tot een succesvol gemeenschapscentrum gegroeid. Denken in mogelijkheden en een partnerschap bij de gemeente zijn zaken die Hans heeft opgezet. Ook oud-burgemeester Jan Brenninckmeijer sprak hem toe. Hans gaf aan dat dit een van de weinige momenten was 'dat hij met zijn mond vol tanden stond'.

Hans heeft het stokje overgedragen aan Frans Franssen. Hij bijft nog betrokken bij De Pracht als gastheer en curcuscommissielid.