Het Jazzcafé komt terug in november!

Klinkt veelbelovend, jazz in De Pracht, en eerdere edities waren succesvol. Een echt café met drankjes, gezellige buurt en volop muziek. Het volgende Jazzcafé in De Pracht is op zondagmiddag 12 november van 15.00- 17.00 uur. 

Organisator Trudy Dekkers van De Pracht vertelt: “Wij wilden de jazzmuziek weer terug bij de mensen. Het weer samen beleven. Op teevee en radio is het een ondergeschoven kindje, met nauwelijks muziekprogramma’s voor de liefhebbers van deze muziek. Natuurlijk wilden wij live-muziek maar het moest ook low-budget, pro deo en gratis voor bezoekers. Dus werd het een praatje bij een plaatje en een weetje bij een ceedeetje.” Bij de organisatie is veel kennis aanwezig over de jazz door de tijd heen. Van dixieland tot big band. Ook voor de moderne jazz wordt ruimte geboden maar dat is toch minder toegankelijk voor het bezoekende publiek.

Soms wordt een thema uitgelicht, zoals de geschiedenis van de jazz en de hoogtepunten daaruit. Andere keren zijn het grootheden en solisten uit de jazzmuziek. Er kunnen vooraf verzoeknummers aangevraagd worden. Daarin mag verteld worden over het hoe en waarom van de keuze.