Groot compliment voor docente Italiaanse taal

Jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe mensen ontmoeten was afgelopen jaar niet eenvoudig. Maar dankzij de inzet van docente Alessandra Vogels – Bianchini was dit mogelijk in coronatijd. Zij is docente voor de curussen Italiaanse taal in De Pracht. Direct sinds de sluiting is zij overgestapt op digitaal lesgeven. Hierdoor zijn alle cursussen afgelopen doorgegaan. Tot grote tevredenheid van de deelnemers, alle cursisten zijn gebleven.

Alessandra vertelt: “Direct na de bekendmaking van de eerste coronamaatregelen in maart, ben ik gaan schakelen met de cursisten en cursuscommissie. We zijn toen direct overgestapt op videobellen. Wat deelnemers ontzettend waarderen is dat zij in de groep nieuwe mensen leren kennen en iets nieuws kunnen leren. We maken de lessen samen leuk, met positieve energie en een digitale koffiepauze om te kletsen”.

Na de zomer was het tijdelijk wel mogelijk om fysieke lessen op locatie te organiseren. “Maar omdat we de goede ervaringen hadden van het voorjaar, zijn we bij nieuwe lockdown weer online doorgegaan met de cursisten.” Als docente merkt ze weinig verschil met fysieke lessen. Ook bij Italiaans conversatie gaat het goed via videobellen.

Deze overstap vraagt veel van de docente. De tijd voor voorbereiding van de lessen is verdriedubbeld. Materiaal toesturen per mail, vervolgens oefeningen nakijken en ondersteuning bij technische problemen: Alessandra zet alles op alles voor een goede cursus. Naast de tijdsinvestering, merkt ze ook dat de online lessen minder persoonlijk zijn. Desondanks is Alessandra gedreven om door te gaan. Dit voorjaar (18 mei) start de nieuwe cursus Italiaans op reis. Hierbij leer je de basis zinnen, zodat je je op vakantie een woordje Italiaans kunt. In de cursus komt ook de cultuur aan bod en leer je veel over het prachtige land. Als De Pracht nog niet open mag, gaat de cursus online door. Inschrijven kan via de website.