ElektroClub & LEGOclub de Pracht geeft St Christoffelschool workshop

techniekweek
techniekweek

In januari 2019 hebben in de Pracht 24 kinderen een workshop solderen gehad en 12 kinderen hebben een LEGO robot gebouwd. 
Bij de ElektroClub kregen de kinderen de opdracht om van weerstanden een poppetje te solderen. Bij aanvang werd uitleg over de soldeerbouten en tin gegeven. Eerst de koperdraadjes verwarmen en daarna de tin laten vloeien. Ook de werking van de platbektang, punttang en zijkniptang werd voorgedaan. 
Daarna gingen de kinderen met veel enthousiasme aan de slag. Een beetje onwennig. Met ondersteuning van de Pracht vrijwilligers nam het werkplezier steeds meer toe. De  meestenhadden voor de eerste keer een soldeerbout in de hand. Na 2,5 uur waren de poppetjes klaar. Voldaan en blij gingen de Juf en kinderen met poppetje weer naar school.

Workshop bij de LEGOclub.
Bij deze activiteit konden 2x 6 kinderen leren om een LEGO robot (NXT / EV3) te programmeren. Speciaal voor deze ochtenden van de Chistoffel Techniekweek had Maarten van de LEGOclub een handleiding geschreven met uitleg over programmeren.
Er werd een molen gebouwd met de opdracht een programma te schrijven. Een omwenteling, daarna 10 omwentelingen. Ook langzaam en snel laten draaien moest door het programma worden geregeld. Met veel aandacht werden de opdrachten uitgevoerd. Na een leerzame ochtend werden de bouwwerken uit elkaar gehaald en opgeruimd.

ElektroClub / LEGOclub de Pracht
De workshop kwam tot stand door samenwerking van de Pracht met St.Christoffelschool.
Als je op de basisschool zit, kunt Je ook lid worden van de Club. Elke woensdag is er een Clubavond.
Meer infoover de beide Clubs op de site van de Pracht: https://depracht.nl/activiteiten/activiteiten/elektroclub
Handleiding LEGO: http://fampennings.nl/maarten/boeken/index.htm

Paul Jacobs / Maarten Pennings