Dromen als een ballerina

Dit seizoen geeft Mihaela Donose de cursussen klassiek ballet voor kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. Ze is nieuw binnen De Pracht, maar al bekend in Aalst. Ze geeft namelijk al les in Sportcentrum Coach. Nu geeft ze soms les aan kinderen bij ballet, en aan hun ouders bij de sportschool. Tijd om kennis te maken!

Mihaela is Roemeense, maar woont al een aantal jaren in Nederland met haar man. Ze vertelt over haar achtergrond: “Ik was een professionele ballerina van hoog niveau in het Roemeense theater. Toen ik me op mijn universiteit wilde voorbereiden om verder te studeren aan de Academie voor Theater en Film, kreeg ik een ongeluk. Hierdoor kon ik niet meer op hoog niveau dansen. Daardoor heb ik gekozen voor Academie van Onderwijs (Physics & Sport). Op dat moment was een sportleraar worden de enige optie.”

Klassiek ballet is niet gemakkelijk. Mihaela doceert de Russische techniek, dat is van hoog niveau. Toch zijn de lessen voor ieder niveau toegankelijk: “Ik probeer de kinderen in de lessen met een lach op het gezicht iets kunnen leren. Voor mij is het belangrijk dat de kinderen een goede techniek leren, maar tegelijkertijd moeten ze genieten van het dansen. Het leukste aan lesgeven vind ik om de resultaten te zien. Ik zie hoe ze groeien op dansgebied.”

Bovendien geeft Mihaela een mooie ambitie voor haar leerlingen: “Ik zou willen dat hun droom om ballerina te worden, of aan een balletacademie te studeren werkelijkheid wordt. Ik heb graag grote dromen samen met deze kleine ballerina's!”

Inschrijven voor de cursus kan nog via de website.