Door blijven dansen in coronatijd

Afgelopen maanden bleven de deuren van de Pracht gesloten vanwege het coronavirus. De grote zalen zijn ook de repetitieruimte van Butterfly Danspunt. Inmiddels zijn een aantal groepen weer buiten op het terras aan het dansen. Wat is de impact van de corona geweest op alle dansers en de leiding? De Pracht blikt samen terug op de afgelopen tijd. 

Marianne van Loon, één van de docenten en al jarenlang actief lid, vertelt: “Onze eerste gedachte bij de sluiting was dat we elkaar niet meer zouden zien. We waren in onzekerheid over hoe lang we niet meer konden dansen. Toen we beseften dat de voorstelling geannuleerd moest worden, zijn er wel tranen gelaten. Wij werken heel het seizoen naar de voorstelling in juni toe, en dit valt nu volledig weg. Voor ons als vrijwilligers is de voorstelling hetgeen waar we onze energie vandaan halen om elke week weer voor de groep te staan. Voor een aantal kwam deze beslissing nog heftiger aan. Twee dames van de leiding zouden voor het eerst eigen gemaakte en aangeleerde dansen op het podium zetten. Deze twee meiden zouden ook voor het laatste jaar in de demogroep dansen. De afsluiting van dit jaar en van hun tijd bij Butterfly valt hierdoor volledig weg.” 

Betrokken blijven

Maar de groep heeft zeker niet stilgezeten afgelopen tijd en liet zich niet zomaar tegenhouden. De leiding vergaderde door videobellen en al snel werd een TikTok account aangemaakt (zie dit voorbeeld op Facebook). Hier werden wekelijks dansjes geplaatst, zodat dansers de bekende gezichten konden blijven zien en konden blijven dansen. 

Marianne vertelt verder: “Vanaf begin juni mochten we buiten gaan dansen. Toen hebben we eerst met de jongste groepen en later ook oudere groepen op het terras van de Pracht gedanst. Om de afstand te kunnen behouden hebben we fanatiek stoepkrijt gebruikt voor markeringen. 

Vooruitblik naar komend seizoen

“We gaan nog tot aan de zomervakantie door met de buitenlessen. Een groep zal de dansen nog afmaken en filmen als afsluiting. Voor volgend jaar behouden we het thema. Het is enorm jammer niet op te kunnen treden maar we hebben nu extra veel zin in de voorstelling van volgend jaar! En de groep is al volop bezig met de voorbereidingen voor het weekend van 19 en 20 juni 2021.” Meer weten over Danspunt Butterfly Danspunt? Kijk op onze website.