Nieuws

De Prachtdames Pubquiz; op 18 januari, 21 maart en 16 mei 2024

De pubquiz wint de laatste jaren veel aan populariteit en op tv komt het regelmatig voor dat fervente pubquizers uitstekend scoren bij een quiz als Twee voor twaalf. Bij de Pracht hebben we een bijzondere variant hierop bedacht: de Prachtdames Pubquiz!

In 2016 zijn Ank de Bot, Janny Derkx en Trudy Dekker gestart met de Prachtdames. Iedere derde donderdag van de maand was er een speciale damesavond met wisselende thema’s: een hoedenmaakster vertelde over haar vak, advies over kleding, styling en make-up, een buffet waarbij iedere aanwezige een thuis bereid hapje meenam, diverse lezingen en niet te vergeten: een pubquiz! Hierbij haakte Dorien de Waal aan, omdat ze al een actief pubquizer was en zodoende de regels goed kende. En wat bleek? Deze activiteit was zo geliefd, dat ze een eigen leven is gaan leiden.

Iedere derde donderdag van de oneven maanden (met uitzondering van juli) staan we nu paraat met 80 vragen (verdeeld over 8 rondes) met de meest uiteenlopende onderwerpen. Veel weetjes, zoals: Wat is het grootste zoogdier ter wereld? Van welk land is Ouagadougou de hoofdstad? Hoe heet de leadzanger van U2? Etc. Ook zijn er drie vaste rondes: de actualiteitenronde met vragen uit het nieuws van de afgelopen twee weken, de plaatjesronde met foto’s van acteurs, films, vlaggen van diverse landen e.d. en de geluidsronde. Hierbij worden geluidsfragmenten afgespeeld van vaak hedendaagse muziek, maar soms ook klassiek of bijv. vogelgeluiden. Deze ronde wordt meestal als lastigste ervaren, maar toch laten de dames zich hierdoor niet afschrikken. In november waren er circa veertig dames, verdeeld over elf teams! De avonden zijn dan ook supergezellig en er wordt heel wat afgelachen, omdat de vragen soms heel grappig zijn, maar de antwoorden vaak nog leuker!

Nieuwsgierig geworden naar deze activiteit? Kijk dan op de website van de Pracht. Daar staat een filmpje met een leuke sfeerimpressie. Of kom gerust eens langs en doe lekker mee!. Een team bestaat uit minimaal  twee en maximaal vijf personen. Maar je kan ook in je eentje komen en aanhaken bij een team dat niet voltallig is.18 januari, 21 maart en 16 mei 2024 zijn de eerstvolgende mogelijkheden hiervoor en we starten altijd om 20.15 uur met het afvuren van al die ludieke, triviale, lastige of juist makkelijke vragen!

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, activiteiten en cursussen van De Pracht? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Met de Prachtflits blijf je op de hoogte.