De Pracht groeit dankzij bijdrage 18,500 euro Oranje Fonds

Dankzij de toekenning van de bijdrage van het Oranje Fonds kan het project Doe Mee: van voor en door senioren gestart worden. Het doel van dit project is om eenzame en vitale senioren met elkaar te verbinden.

Met behulp van deze bijdrage kan De Pracht haar aanbod nog verder uitbreiden. Zo is er op culinair gebied deze winter gestart met Samen Koken en tafelen. Onder begeleiding van vrijwilligers wordt op twee dinsdagen per maand een culinaire lunch bereid. Verder is er op vrijdagmiddag vanaf 12.00 een inloopmiddag met diverse activiteiten gericht op sociaal welzijn, nu georganiseerd door GGZ Eindhoven de Boei. Tijdens het PrachtCafé is er op zondagmiddagen een gevarieerd aanbod van muziek, dans, films of lezingen. Deze activiteiten zijn te bezoeken voor jong en oud.

Met deze bijdrage komt bovendien een langgekoesterde wens in vervulling en kan een interactieve Tovertafel worden aangeschaft. Met deze digitale tafel kunnen diverse spellen gespeeld worden, die stimuleren tot bewegen en sociale interactie. Senioren maar ook jonge mensen kunnen hier samen met veel plezier aan meedoen. Bij de zomeractiviteiten richt de Pracht zich op activiteiten op het buitenterrein en in de natuur.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.