Cursusprogramma van start op 1 september

Het cursusaanbod vanuit De Pracht is rond. Voorzitter van de cursuscommissie Peter Leijten kijkt tevreden vooruit op de agenda voor komend seizoen. Er is een breed en divers aanbod. Afgelopen maanden verliep de voorbereiding voor het nieuwe programma anders, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus. Maar inmiddels is voor iedere cursus een passende oplossing gevonden. Peter heeft met de commissieleden een inventarisatie gemaakt van het aantal deelnemers en een voorstudie voor de beschikbare ruimtes. Door een beetje te schuiven in zalen en aanvangstijden, kan er een breed programma aangeboden worden op een veilige manier voor alle cursisten. De beheerders bepalen uiteindelijk welke zalen geschikt zijn ook in relatie met luchtverversing. 

De bekende cursus Bridge is voorlopig nog niet mogelijk. Een kaartje leggen met voldoende afstand en hygiëne is lastig. Maar desondanks zijn er voldoende interessante cursussen en stromen de eerste aanmeldingen al binnen. Bijvoorbeeld voor Italiaanse taal, of de lezingen over Spinoza door Jan Snel, PC beheer of glassierkunst. In september starten o.a. de leesgroepen en de cursussen yoga en tai chi. 

Nieuw dit seizoen is de cursus Zenmeditatie. Peter is zelf erg enthousiast na de kennismaking in juni en is blij met een verbreding van het aanbod. Voor de jeugd blijft het nog even afwachten of dat het dansen voor kinderen door kan gaan met een nieuwe docent. Want helaas heeft docente Marleentje Weismann besloten niet door te gaan volgend seizoen. Houd hiervoor de website in de gaten. 

Inschrijven voor de cursussen voor seizoen 2020-2021 kan al via de website.