Cursus Tweeluik Jozef Stalin

Op donderdag 21 februari 2019 start in De Pracht de cursus Tweeluik Jozef Stalin. Cursusleider Robin Sterk zal in dit tweeluik belichten wat deze intrigerende leider betekend heeft in de wereldgeschiedenis.

Na de Russische Revolutie van 1917 wist Stalin zich langzaam maar zeker op te werken binnen de communistische gelederen. Toen Lenin in 1924 overleed, greep de voormalige priesterstudent uit Georgië zijn kans en werd binnen enkele jaren de absolute heerser die hij tot zijn dood in 1953 zou blijven. Zijn invloed was enorm, zowel binnen de Sovjet-Unie als op het wereldtoneel. De zwaar bevochten overwinning op nazi-Duitsland maakte van hem een held, die - ondanks zijn vele wandaden - in Rusland nog steeds door velen bewonderd wordt.
Wat was zijn achtergrond? Hoe zag zijn privéleven eruit? Hoe ontdeed hij zich van zijn concurrenten?  Welk beeld hadden en hebben we in het Westen van hem? Dit soort vragen komt aan bod in de cursus.

 

Er wordt van de cursisten geen uitgebreide voorkennis wordt gevraagd; er is geen huiswerk. Wel hoopt de docent op een boeiende interactie in de vorm van vragen en eigen ervaringen van de deelnemers. Hij zal gebruikmaken van veel beeld- en geluidmateriaal.

De cursus vindt  plaats in De Pracht van 19.30 – 21.30 uur. De kosten bedragen € 30,00. Data: 21 en 28 februari 2019.                                                                                             

U kunt zich inschrijven op de website. Ook kunt u een inschrijfformulier vinden op het folderrek van De Pracht.