Cursus kunst, musea en exposities

De cursus “Kunst, exposities en musea”, verzorgd door Yvonne Vetjens, wordt dit jaar verlengd met nog 2 lezingen met bijbehorende bezoeken. Yvonne is kunsthistorica en ze bespreekt het gebouw, de architect, voorwerpen, schilderijen met hun geschiedenis. Als toetje op de taart bezoekt ze met de groep met eventuele genodigden de musea en geeft daar nog eens extra uitleg.

Dit jaar hebben we de stad Den Bosch met als onderwerp Jeroen Bosch en Kröller-Müller op de Veluwe. Beide waren zeer interessant. De rondgang langs Markt, de Kathedraal en het Jeroen Bosch art center bracht ons in de sfeer van Jeroen Bosch. In het Jeroen Bosch art center  kregen we uitleg van een lokale gids. In 1,5 uur tijd hebben we 6 schilderijen van de vele besproken. Volgepropt met informatie hebben we het bezoek afgebroken en op de Parade genoten van een halve Bosche bol omdat ze op waren. We gaan nog een keer terug. Geïnteresseerden kunnen zich bij Peter Leijten melden, contactinformatie zie onderaan bericht.

In het Kröller-Müller hebben we vooral de aandacht op Vincent van Gogh gericht in het museum en de beeldentuin rondom het museum. De volgende lezingen zijn voorgesteld: 

  • 9 maart lezing over hekserij in de Peel i.v.m. tentoonstelling in Gemeentemuseum Helmond - NB dit is een lezing over geschiedenis, niet over kunst
  • 18 mei lezing over Museum Catharijneconvent in Utrecht
  • 28 september lezing over het Rembrandthuis in Amsterdam (volgend seizoen)

De prijs voor de eerste 2 lezingen wordt weer € 32,-. De kosten voor de bezoeken zijn niet inbegrepen. Interesse? Graag aanmelden bij Peter Leijten, leijten.peter@gmail.com.