Carnaval De Pracht 2020

Kriebelt het bij jullie al? Zijn de nieuwe outfits al weer uitgezocht? Carnaval 2020 staat weer voor de deur! We spraken de organisatie van carnaval in De Pracht.

“We zijn al vroeg begonnen met de voorbereidingen en het regelen van diverse acts, zodat we ons ook dit jaar weer kunnen overtreffen”, vertelt Frank Schoenmakers, kartrekker van carnaval. De commissie voor carnaval bestaat uit zes leden. Vijf jaar geleden bestond carnaval uit een familiemiddag en kindermiddag. Inmiddels zijn er diverse activiteiten bij gekomen, zodat er dagelijks iets te doen is.

Grote ambities
Wat is er nieuw dit jaar? “We richten ons voor de festiviteiten overdag vooral op gezinnen. Daarom hebben we het ook voor de kinderen zo leuk mogelijk gemaakt. Er is op zaterdag-, zondag- en dinsdagmiddag een springkussen, waar kinderen zich kunnen uitleven. Ook komt er een ballonnenfee. Verder is er een knutselhoek en een kinderkaart. Ook is er kleurplaatactie. Wie de mooiste kleurplaat inlevert krijgt een leuke prijs!

Een andere vernieuwing dit jaar is de Brabantse avond op maandag. Deze avond staat in het teken van gezellige feestmuziek van Brabantse muzikanten. Er is ook muziek van DJ Frank, die het hele jaar door zijn lijst met plaatjes aanvult. Verder is er meer feest in de avonduren. Ook de vaste avond ‘Unne vrij gezellige avond’ op zaterdag blijft bestaan met carnaval als vanouds. En heel bijzonder: er komt een surprise act langs!

De kracht van samenwerking
De organisatie werkt samen met andere organisaties en veel vrijwilligers uit Ballegat en Keiengat om een zo mooi mogelijk programma neer te zetten. Zo komen de Baltrappers (zondag) en Torentutters langs (dinsdag). Ook voor livemuziek wordt gezorgd, op zaterdag door de ABC-band. Zij spelen feestmuziek uit alle jaren. Op zondagmiddag komt de blaaskapel langs, inmiddels een vaste gast, die zorgen dat iedereen in beweging komt. Laat die polonaise maar beginnen!

Het volledige programma is hier te vinden.

Overzicht programma Carnaval 2020:

Op zaterdag 22 februari, 14.30 uur: de Optocht After Party 
Op zaterdag 22 februari, 20.00 uur: Unne Vrij Gezellige Avond 
Op zondag 23 februari ,14.00 uur: familiemiddag
Op maandag 24 februari, 18.00 uur: Brabantse feestavond
Op dinsdag 25 februari, 14.00 uur: kindermiddag