Jeugd

Kookworkshops

Keukenprinsen of keukenprinsesses kunnen meedoen aan de kookworkshops. Deze zijn bedoeld voor kinderen in groep 6, 7 en 8. We maken de lekkerste recepten, zoals je eigen pizza. Je kookt mee in onze grote keuken. Natuurlijk mag je daarna alles zelf lekker opeten! 

Buitenspeeldag

UPDATE: De Buitenspeeldag 2022 gaat helaas niet door. Houd onze agenda in de gaten voor zomeractiviteiten voor kinderen.

Ieder jaar organiseert De Pracht de Buitenspeeldag in het kader van de landelijke actie van stichting Jantje Beton. Deze vindt plaats op de derde woensdag in juni van 13.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig een middag op straat spelen en ontdek wat je allemaal kunt doen buiten.

Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en spellen, zoals: ​

LEGOclub

De LEGOclub draait om robots bouwen: LEGO technic stenen, motoren, sensoren en programmeren; een heleboel techniek. We beginnen met eenvoudige robots (bijv. een deur die automatisch open gaat) maar we maken steeds moeilijkere robots (bijv. een lift met drie verdiepingen). Als het werkstuk klaar is, maken we een filmpje dat we plaatsen op YouTube in het LEGOclub kanaal.

In het werkboek staan o.a. de volgende opdrachten: molen, deur, krokoklap, vuilniswagen, landmeter, parking, lift, ballensorteerder.

Carnaval

Ook dit jaar zijn jong en oud tijdens carnaval welkom in De Pracht in Aalst voor vier dagen feest. De Pracht ook weer gastheer van de Boerenbruiloft. Het programma voor 2023 volgt!

 

ElektroClub

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! De kinderen krijgen individuele werkopdrachten en begeleiding. Als het werkstuk klaar is, mag het mee naar huis.

Halloweentocht

Er was eens..
Na 2 jaar van afwezigheid zijn we op 29 oktober 2022 terug met de allerleukste en meest griezelgezellige Halloweentocht door de wijk Ekenrooi in Aalst.
Het thema van dit jaar is Spooky Fairytales. Een aantal sprookjesfiguren lijkt te zijn betoverd door een boze oude heks met een Halloweenspreuk waardoor het nog maar de vraag is of het sprookje ook dit keer mag eindigen met En ze leefden nog lang en gelukkig.

Butterfly danspunt

Beginnend en gevorderde dansers kunnen voor veel dansplezier terecht bij Butterfly Danspunt. Er zijn lessen voor dansers van 4-21 Jaar (inschrijven kan vanaf 3 jaar). De jongste dansers krijgen les in algemene dansvorming en motoriek via spelletjes en ook wordt er aandacht besteed aan de basis danstechnieken. Tieners krijgen les in meer uitgebreide dans-technische vaardigheden. Met alle lesstof worden dansen gemaakt, de eind juni te zien zijn zullen zijn in een spetterende voorstelling in theater De Schalm te Veldhoven. De show, die we twee keer opvoeren, is het hoogtepunt van het seizoen.

Abonneren op Jeugd