Jeugd

Kerstmarkt

De Pracht organiseert van 15.00 uur tot 20.00 uur een kerstmarkt met kramen en workshops voor het hele gezin. Er is live muziek van Next Chapter, akoestische gitaarband, die normaal 60 en 70 jarenmuziek speelt, maar nu speciaal met een kerstprogramma komt van Elvis Presley, The Eagles en anderen rond 15.30 uur. Vanaf 18.15 uur speelt Klenbendje, een blaasorkest met een programma van oudere kerstliederen met samenzang van allen. Tussentijds kunt u eten en genieten. 

LEGOclub

Met de LEGO Mindstorms bouwblokken worden robots gemaakt en geprogrammeerd! Van je werkstuk wordt een filmpje voor YouTube gemaakt. 
Deze activiteit is geschikt voor creatieve kinderen van 10 tot 14 jaar met aanleg voor programmeren en die een uitdagende leerzame activiteit zoeken.

Op Youtube staan meerdere uitgewerkte opdrachten, zoals bijvoorbeeld het maken van een balsorteermachine. Zie https://www.youtube.com/watch?v=a9FisJe6vHc

 

Mimi's Danstuin: Klassiek Ballet (groep 6 & 7)

Klassiek Ballet  (8 – 10 jarigen)

“Hoe meer je kan, hoe beter je wordt, hoe leuker je het vindt en hoe meer je wilt.” is het motto van deze lessen. De klassieke basis is hierbij het uitgangspunt voor het verkennen van andere dansvormen, zoals moderne dans, streetdance, show-musical en ga zo maar door. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

ElektroClub

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. Vindt jij dit interessant? Kom dan kijken op de Open Dag bij de kraam van de Elektroclub.

We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! Deze activiteit is geschikt voor jeugd vanaf 8 jaar t/m einde basisschool.

De clubavonden zijn elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Tijdens de schoolvakanties en er geen ElektroClub.

De laatste avond is de laatste woensdag in mei.

Kindermarkt Open Dag

Tijdens de Open Dag van De Pracht wordt onder meer een Kindermarkt gehouden. De kindermarkt vindt plaats in de vorm van een ‘kleedjesmarkt’ op het buitenterras van De Pracht. Kinderen kunnen hier overtollig speelgoed en andere spulletjes te koop aanbieden. De kosten voor huur van een grondplaats zijn € 1,- per strekkende meter.

De Open Dag duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op zondag 2 september.

Reserveren van een plaats voor de kindermarkt kan door door een mailtje te sturen naar depracht@depracht.nl.

Mimi's Danstuin: Kleuterdans Groep 1

Mimi’s Danstuin Groep 1 en 2

Kleuterdans (voor 4 jarigen)

Tijdens deze 45 minuten durende lessen worden de leerlingetjes, aan de hand van een verhaal/sprookje, begeleid in het ontdekken van dans. Het gevoel voor muziek en ritme, ruimtelijke verkenning en samen-dansen worden op een speelse manier ontwikkeld. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Tijdens de Open Dag van De Pracht op 2 september 2018 kunnen kinderen vrijblijvend kennis maken met Mimi's Danstuin. Er zijn open lessen in zaal 1 van 14.00-14.45 uur (voor alle leeftijdsgroepen) 

Pagina's

Abonneren op Jeugd