Jeugd

Kookworkshops

Keukenprinsen of keukenprinsesses kunnen meedoen aan de kookworkshops. Deze zijn bedoeld voor kinderen in groep 6, 7 en 8. We maken de lekkerste recepten, zoals je eigen pizza. Je kookt mee in onze grote keuken. Natuurlijk mag je daarna alles zelf lekker opeten! 

Buitenspeeldag

Ieder jaar organiseert De Pracht de Buitenspeeldag in het kader van de landelijke actie van stichting Jantje Beton. Deze vindt plaats op de tweede woensdag in juni van 13.30 tot 16.00 uur. Kom gezellig een middag op straat spelen en ontdek wat je allemaal kunt doen buiten.

Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en spellen, zoals: 

LEGOclub De Pracht

Met de LEGO Mindstorms bouwblokken worden robots gemaakt en geprogrammeerd. Van je werkstuk wordt een filmpje voor YouTube gemaakt. 
Deze activiteit is geschikt voor creatieve kinderen van 10 tot 14 jaar met aanleg voor programmeren en die een uitdagende leerzame activiteit zoeken. De LEGOclub functioneert onder leiding van Maarten Pennings geheel zelfstandig en is onderdeel van de ElektroClub.

De clubavonden zijn elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur.

Tijdens de schoolvakanties is er geen LEGOclub.

 

Contactpersoon is Paul Jacobs, 06-31002587.

 

Carnaval

Ook dit jaar zijn jong en oud tijdens carnaval welkom in De Pracht in Aalst voor vier dagen feest. De Pracht ook weer gastheer van de Boerenbruiloft.

ElektroClub

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! De kinderen krijgen individuele werkopdrachten en begeleiding. Als het werkstuk klaar is, mag het mee naar huis.

In het werkboek staan o.a. de volgende opdrachten:
Draadfiguren solderen, schakelingen met LED-lampjes, spijkermotor,  luidsprekerbox zagen, geluidschakelingen solderen.

Pagina's

Abonneren op Jeugd