Jeugd

Klassiek Ballet 5-7 jaar (kenmerk 8117)

Welkom bij klassiek ballet! Dit is jouw manier van optreden, terwijl je door elegante en gracieuze choreografieën beweegt, die wonderen kunnen doen voor je zelfvertrouwen.

Het klassiek ballet dat door deze cursus wordt aangeboden is gebaseerd op Oost-Europees ballet, dat zich concentreert op esthetiek, rigoureuze techniek en vloeiende, precieze bewegingen. Het is een mooie stijl met sierlijke lange lijnen, elegant met een combinatie van kracht, souplesse en coördinatie.

Kookworkshops

Keukenprinsen of keukenprinsesses kunnen meedoen aan de kookworkshops. Deze zijn bedoeld voor kinderen in groep 6, 7 en 8. We maken de lekkerste recepten, zoals je eigen pizza. Je kookt mee in onze grote keuken. Natuurlijk mag je daarna alles zelf lekker opeten! 

Buitenspeeldag

Ieder jaar organiseert De Pracht de Buitenspeeldag in het kader van de landelijke actie van stichting Jantje Beton. Deze vindt plaats op de tweede woensdag in juni van 13.30 tot 16.00 uur. Kom gezellig een middag op straat spelen en ontdek wat je allemaal kunt doen buiten.

Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en spellen, zoals: 

LEGOclub

Met de LEGO Mindstorms bouwblokken worden robots gemaakt en geprogrammeerd! Van je werkstuk wordt een filmpje voor YouTube gemaakt. 
Deze activiteit is geschikt voor creatieve kinderen van 10 tot 14 jaar met aanleg voor programmeren en die een uitdagende leerzame activiteit zoeken.

Kijk op het YouTubekanaal van Maarten Pennings, hier staat een voorbeeld voor het van maken van een balsorteermachine, zie https://www.youtube.com/watch?v=a9FisJe6vHc

 

Carnaval

Ook dit jaar zijn jong en oud tijdens carnaval welkom in De Pracht in Aalst voor vier dagen feest. De Pracht ook weer gastheer van de Boerenbruiloft.

ElektroClub

UPDATE: De ElektroClub wordt dit seizoen 2020-2021 voorlopig niet gestart vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. 

 

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! Deze activiteit is geschikt voor jeugd vanaf 8 jaar t/m einde basisschool.

De clubavonden zijn elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Tijdens de schoolvakanties en er geen ElektroClub.

Contactpersoon is Paul Jacobs, 06-31002587. 

Pagina's

Abonneren op Jeugd