Jeugd

Mimi's Danstuin: Klassiek ballet+ voor kinderen van 9-12. Alleen mogelijk als 2de les

Dit is een extra lesmoment voor de kinderen die meer en beter willen dansen.Want net zoals bij een hele hoop andere dingen, wordt het steeds leuker naarmate je het steeds beter kunt. Er wordt dieper op de lesstof ingegaan en er wordt daarom meer discipline en concentratie van de leerlingen gevraagd.

Buitenspeeldag

Ieder jaar organiseert De Pracht de Buitenspeeldag in het kader van de landelijke actie van stichting Jantje Beton. Deze vindt plaats op de tweede woensdag in juni van 13.30 tot 16.00 uur. Kom gezellig een middag op straat spelen en ontdek wat je allemaal kunt doen buiten.

Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en spellen, zoals: 

LEGOclub

Met de LEGO Mindstorms bouwblokken worden robots gemaakt en geprogrammeerd! Van je werkstuk wordt een filmpje voor YouTube gemaakt. 
Deze activiteit is geschikt voor creatieve kinderen van 10 tot 14 jaar met aanleg voor programmeren en die een uitdagende leerzame activiteit zoeken.

Kijk op het YouTubekanaal van Maarten Pennings, hier staat een voorbeeld voor het van maken van een balsorteermachine, zie https://www.youtube.com/watch?v=a9FisJe6vHc

 

Mimi's Danstuin: Klassiek Ballet (voor 9-12 jarigen) (kenmerk 8059)

Klassiek Ballet  (8 – 12 jarigen)

“Hoe meer je kan, hoe beter je wordt, hoe leuker je het vindt en hoe meer je wilt.” is het motto van deze lessen. De klassieke basis is hierbij het uitgangspunt voor het verkennen van andere dansvormen, zoals moderne dans, streetdance, show-musical en ga zo maar door. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

ElektroClub

De ElektroClub draait om elektronica: lampjes, bewegende onderdelen en een heleboel techniek. We maken met de soldeerbout elektronische schakelingen, die het ook allemaal echt doen! Deze activiteit is geschikt voor jeugd vanaf 8 jaar t/m einde basisschool.

De clubavonden zijn elke woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Tijdens de schoolvakanties en er geen ElektroClub.

Startdatum voor seizoen 2019-2020 is 4 september. De laatste avond is de laatste woensdag in mei.

Contactpersoon is Paul Jacobs, 06-31002587. 

Butterfly danspunt

Beginnend en gevorderde dansers kunnen voor veel dansplezier terecht bij Butterfly Danspunt. Er zijn lessen voor dansers van 4-21 Jaar (inschrijven kan vanaf 3 jaar). De jongste dansers krijgen les in algemene dansvorming en motoriek via spelletjes en ook wordt er aandacht besteed aan de basis danstechnieken. Tieners krijgen les in meer uitgebreide dans-technische vaardigheden. Met alle lesstof worden dansen gemaakt, de eind juni te zien zijn zullen zijn in een spetterende voorstelling in theater De Schalm te Veldhoven. De show, die we twee keer opvoeren, is het hoogtepunt van het seizoen.

Mimi's Danstuin: Kleuterdans/Klassiek Ballet (voor 4-6 jarigen) (kenmerk 8059)

Kleuterdans/Klassiek Ballet (voor 4-6 jarigen)

Tijdens deze 60 minuten durende lessen worden de leerlingetjes, aan de hand van een verhaal/sprookje, begeleid in het ontdekken van dans. Het gevoel voor muziek en ritme, ruimtelijke verkenning en samen-dansen worden op een speelse manier ontwikkeld. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Mimi's Danstuin: Klassiek Ballet (voor 6-9 jarigen) (kenmerk 8059)

Klassiek Ballet (6 - 9 jarigen)

Op dit niveau worden de technische oefeningen uitgebreider. Iedere les warmen we ons lichaam op met oefeningen aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal, waarna we de les afsluiten met het oefenen van een choreografie. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Tijdens de Open Dag van De Pracht op 1 september 2019 kunnen kinderen vrijblijvend kennis maken met Mimi’s Danstuin. Er zijn  open lessen in zaal 1 van 14.00-14.45 uur (voor alle leeftijdsgroepen)  

Pagina's

Abonneren op Jeugd