Tweeluik Jozef Stalin

Jozef Stalin is een van de meest intrigerende figuren uit de wereldgeschiedenis. Na de Russische Revolutie van 1917 wist hij zich langzaam maar zeker op te werken binnen de communistische gelederen. Toen Lenin in 1924 overleed, greep de voormalige priesterstudent uit Georgië zijn kans en werd binnen enkele jaren de de absolute heerser die hij tot zijn dood in 1953 zou blijven. Zijn invloed was enorm, zowel binnen de Sovjet-Unie als op het wereldtoneel. De zwaar bevochten overwinning op nazi-Duitsland maakte van hem een held, die - ondanks zijn vele wandaden - in Rusland nog steeds door velen bewonderd wordt.  Wat was zijn achtergrond? Hoe zag zijn privéleven eruit? Hoe ontdeed hij zich van zijn concurrenten?  Welk beeld hadden en hebben we in het Westen van hem? Dit soort vragen komt aan bod in februari 2019.

 

 

 

 

 

Het tweeluik over Jozef Stalin wordt verzorgd door Robin Sterk, die ook vorige seizoenen presentaties heeft gegeven over thema's die te maken hebben met de relatie tussen Oost en West. Zijn belangstelling hiervoor ontstond toen hij, na zijn studie Frans, in militaire dienst de kans kreeg om de Russische taal en geschiedenis te bestuderen. Robin is gewend  te werken met veel foto- en filmmateriaal en de cursisten interactief te betrekken bij het onderwerp.

Opm. In het programmaboekje van De Pracht is een verkeerde cursusprijs vermeld. De prijs voor deze cursus is € 30,- (en niet € 70,-)

Inschrijven op de cursus

Bovengenoemde, na bevestiging van de aanmelding, verleent een machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 4109268 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het cursusgeld af te schrijven van zijn of haar bankrekening. Het bedrag wordt twee weken na aanvang van deze cursus geincasseerd. 
Indien de cursus niet doorgaat krijgt u van ons minimaal vijf dagen voor aanvang bericht.

Contactpersoon: 
Docent: 
Robin Sterk
Startdatum: 
donderdag, 21 februari, 2019
Tijd: 
19:30 tot 21:30
Vervolgdata: 
28/02/2019
Lessen: 
2
Kosten (€): 
30,00