Tweeluik De Krim (toen en nu)

Schiereiland de Krim werd in 2014 wereldnieuws toen het na een omstreden referendum werd geannexeerd door de Russische Federatie. Over het waarom, het hoe en de impact van die ingreep valt veel te vertellen. Zijn de verwachtingen van een groot deel van de bevolking uitgekomen? Hoe reageerde men in Oekraïne en in de rest van de wereld? Met dit soort onderwerpen gaan in november de cursisten aan de slag tijdens de tweede bijeenkomst over de Krim.          

De eerste avond zal gewijd zijn aan de (eerdere) geschiedenis en de cultuur van dit bijzondere stuk Europa. Aan bod komen dan o.a. de rol van Florence Nightingale tijdens  de Krimoorlog, het lot van de door Stalin gedeporteerde Tataren, historische  steden als Jalta en Sebastopol, en de aantrekkingskracht die de Krim altijd heeft gehad op Russische schrijvers als Poesjkin, Tolstoj en Tsjechov.

Dit tweeluik over de Krim wordt verzorgd door Robin Sterk, die ook vorige seizoenen presentaties heeft gegeven over thema's die te maken hebben met de relatie tussen Oost en West. Zijn belangstelling hiervoor ontstond toen hij, na zijn studie Frans, in militaire dienst de kans kreeg om de Russische taal en geschiedenis te bestuderen. Robin is gewend  te werken met veel foto- en filmmateriaal en de cursisten interactief te betrekken bij het onderwerp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven op de cursus

Bovengenoemde, na bevestiging van de aanmelding, verleent een machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 4109268 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het cursusgeld af te schrijven van zijn of haar bankrekening. Het bedrag wordt twee weken na aanvang van deze cursus geincasseerd. 
Indien de cursus niet doorgaat krijgt u van ons minimaal vijf dagen voor aanvang bericht.

Contactpersoon: 
Docent: 
Robin Sterk
Startdatum: 
donderdag, 15 november, 2018
Tijd: 
19:30 tot 21:30
Vervolgdata: 
22/11/2018
Lessen: 
2
Kosten (€): 
30,00