Mimi's Danstuin: Klassiek Ballet (voor 6-9 jarigen) (kenmerk 8059)

Klassiek Ballet (6 - 9 jarigen)

Op dit niveau worden de technische oefeningen uitgebreider. Iedere les warmen we ons lichaam op met oefeningen aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal, waarna we de les afsluiten met het oefenen van een choreografie. De lessen worden verzorgd door een bevoegd dansdocent (geschoold in klassiek ballet)

Tijdens de Open Dag van De Pracht op 1 september 2019 kunnen kinderen vrijblijvend kennis maken met Mimi’s Danstuin. Er zijn  open lessen in zaal 1 van 14.00-14.45 uur (voor alle leeftijdsgroepen)  

Over Mimi's Danstuin.

Mimi's Danstuin is opgericht door Marleentje Weismann in 2012. Nadat zij afstudeerde aan de Fontys Dansacademie in 2000, heeft zij 9 jaar lang basisschoolprojecten gedraaid voor dansgezelschap de Stilte, danscursussen verzorgd in diverse stjilen bij meerdere particuliere balletscholen en centra voor de kunsten en 4 jaar lang CKV-dans gegeven op het van Maerlantlyceum. En nu geeft zij klassiek ballet onder haar eigen vlag bij de Pracht.

Kwaliteit in danseducatie en aandacht voor het potentieel van de individuele cursist staan voorop. Daarom kiest zij er ook voor om maar eens in de twee jaar een voorstelling te maken. Klassiek ballet is een discipline en daarvoor geldt dat het leuker wordt, naarmate je meer en moeilijkere passen kunt maken. Het ene jaar wordt er daarom gewerkt aan de uitvoering en de uitbreiding van het passenmateriaal. Echter, er zijn dan wel twee kijklessen voor belangstellenden en twee vriendinnenlessen. Het andere jaar wordt er vanaf januari gewerkt aan de totstandkoming van een eindvoorstelling. In de periode voor de Kerstvakantie zullen er dan een kijkles en een vriendinnenles zijn.

Inschrijven op de cursus

Bovengenoemde, na bevestiging van de aanmelding, verleent een machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 4109268 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het cursusgeld af te schrijven van zijn of haar bankrekening. Het bedrag wordt twee weken na aanvang van deze cursus geincasseerd. 
Indien de cursus niet doorgaat krijgt u van ons minimaal vijf dagen voor aanvang bericht.

Contactpersoon: 
Docent: 
Marleentje Weismann
Startdatum: 
woensdag, 11 september, 2019
Tijd: 
14:30 tot 15:30
Lessen: 
35
Frequentie: 
Wekelijks
Kosten (€): 
200,-
Locatie: 
De Pracht
Type cursus: 
Voor: