Klassiek ballet voor volwassenen 25+ (kenmerk 8059)

Bij deze cursus wordt de klassieke balletdiscipline -volgens de Vaganova-techniek- als uitgangspunt gehanteerd om een groter bewustzijn van het lichaam te (her)vinden en te behouden.

De focus gedurende de lessen zal zijn op houding, correcte uitvoering van de bewegingen -uitgaande van de lichaamsmogelijkheden van de cursist-, souplesse, kracht, elegantie en muzikaliteit. Dit alles gecombineerd legt de basis voor een heerlijk, vrij gevoel van dansantheid.

De docent beoefent de klassieke balletdiscipline al sinds haar achtste levensjaar en is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, met klassiek ballet als één van haar twee hoofdvakken. Klassiek ballet is in haar beleving een kunstdiscipline, waarbij de beheersing ervan zorgt voor een betere balans tussen hersens, lichaam en geest.

Zwarte legging en zwart aansluitend hemd/balletpak zijn de makkelijkste kleding bij deze cursus, balletschoenen zijn geen pré maar wel praktisch. Haren zoveel mogelijk vast.

Inschrijven op de cursus

Bovengenoemde, na bevestiging van de aanmelding, verleent een machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 4109268 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het cursusgeld af te schrijven van zijn of haar bankrekening. Het bedrag wordt twee weken na aanvang van deze cursus geincasseerd. 
Indien de cursus niet doorgaat krijgt u van ons minimaal vijf dagen voor aanvang bericht.

Contactpersoon: 
Docent: 
Marleentje Weismann
Startdatum: 
dinsdag, 3 maart, 2020
Tijd: 
19:30 tot 21:00
Lessen: 
15
Frequentie: 
wekelijks
Kosten (€): 
€ 150,00
Contactpersoon: Connie Sinteur cursuscie2@depracht.nl 040-2213040