PrachtDag

Prachtdag

De PrachtDag is bedoeld voor ouderen die zelfstandig in de gemeente Waalre wonen. De begeleiding van de PrachtDag is in handen van een professional en een enthousiaste groep vrijwilligers. Het accent ligt nadrukkelijk op dagbesteding, en niet op dagverzorging of -verpleging. Er wordt géén onderscheid gemaakt naar de aard van de beperking. Iedereen is welkom!

De bezoekers doen mee aan activiteiten en lunchen samen, alles in een huiselijke en gezellige sfeer. Een gezamenlijke lunch is een vast onderdeel van de PrachtDag. Het doel is om gasten een gezellige en fijne dag te bezorgen. De begeleiding probeert de activiteiten zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen en de mogelijkheden van de gasten. In de ochtend wordt er na de koffie en de krant in kleine groepjes gewandeld. In de middag is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten dat in overleg met de gasten tot stand komt. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, gezelschapsspellen, (voor)lezen, bewegen, knutselen enzovoorts. Er zijn ook activiteiten buiten De Pracht, zoals een uitstapje, wandelen of het bezoeken van een museum.

De PrachtDag biedt plaats aan 12 gasten per dag. We zijn er op maandag, dinsdag en op woensdag van 9:30-13:30 uur en 12:00-16:00 uur. Tussen 12:00 en 13:30 uur wordt de gezamenlijke lunch gebruikt. Gasten kunnen kiezen om één óf twee dagdelen aan de PrachtDag deel te nemen. De kosten bedragen € 8,-per dagdeel en € 12,- voor twee aaneengesloten dagdelen, inclusief de lunch en koffie en thee. De prijzen zijn onder voorbehoud van jaarlijkse prijswijzigingen.

Wilt u vrijblijvend een dagdeel proberen, of wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht bij gemeenschapscentrum De Pracht, telefoon 040-2217400, of stuur een email naar depracht@depracht.nl. Na een eventuele aanmelding vindt een persoonlijk gesprek plaats. Er wordt vooral gekeken of datgene wat u wenst aansluit bij wat de PrachtDag kan bieden.
 

 

Contactpersoon: 
Locatie: 
De Pracht
Doelgroep: 
Kosten (€): 
8,- (halve dag) of 12,- (hele dag), inclusief koffie/thee en lunch
Frequentie: 
Drie keer per week ( halve of hele dag )