Juridisch spreekuur

De volgende keer op: 18/02/2023

Iedere derde zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur vindt het gratis juridisch inloopspreekuur plaats. Particulieren en bedrijven kunnen hier terecht met al hun juridische vragen en/of problemen.
Dit spreekuur wordt verzorgd door mr. Roland Willems.

Doel en werkwijze

Het doel van het juridisch spreekuur is het op weg helpen van mensen die geconfronteerd worden met een juridisch probleem. Allereerst luistert hij naar uw verhaal. Hierna zal hij met u bespreken wat uw rechten en plichten zijn en welke stappen u eventueel kunt ondernemen. De hulp van de jurist bestaat concreet uit het geven van een juridisch advies of eventuele doorverwijzing naar een instantie die u kan ondersteunen. De jurist werkt op geheel vrijwillige basis mee aan het juridisch spreekuur. Het spreekuur is voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig, anoniem en geheel kosteloos. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Rechtsgebieden

De jurist beantwoordt alle vragen op het terrein van verschillende rechtsgebieden, waaronder personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatie, omgang), strafrecht (zitting bij politierechter, TOM (Taakstraf Openbaar Ministerie (TOM) zitting), arbeidsrecht (ontslag), sociaal verzekeringsrecht (afwijzing bijstand), maar ook rechtsgebieden als bestuursrecht, verbintenissenrecht, letselschaderecht, huurrecht, Wsnp-zaken (Wsnp staat voor Wet schuldsanering natuurlijke personen).

 

Contactpersoon: 
Locatie: 
De Pracht
Doelgroep: 
Kosten (€): 
Vrijwillige bijdrage
Frequentie: 
Iedere derde zaterdag van de maand