Burgerschuldhulpverlening helpt!

Op woensdag 10 mei gaf de heer Donders van de burgerschuldhulpverlening een presentatie voor vrijwilligers binnen De Pracht. Zijn boodschap is hieronder ook terug te vinden.

Schulden?
Wij kunnen heel wat ellende van je overnemen en grotere problemen voorkomen.
“Klamme handen bij het pinnen, niet weten hoeveel je al rood staat?”
Zo begint het, maar bijna iedereen zal denken we komen er wel uit. De maatschappij is hard geworden en niemand is individueel verantwoordelijk. Een beetje pech, en een onhandige beslissing, baan verloren of een scheiding….
Veel zaken kunnen leiden tot financiële problemen!

Hoeveel pijn kost het, hoeveel ellende ontstaat binnen een gezin. Kijk eens goed om je heen, misschien is er iemand die een duwtje nodig heeft om hulp te vragen.
Die hulp is mogelijk. Niet de lijdensweg naar de bijstand. Maar echte hulp van mens tot mens. Hulp bij de administratie, hulp bij het oplossen van schulden. Zo stil als het maar kan.
Je valt er niemand mee lastig, maar helpt jezelf. De eerste stap moet je wel zelf zetten, laat je door familie/vrienden/buren overhalen. Het is echt waar, schulden groeien zomaar door tot….ja, laten we het daar maar niet over hebben. Voorkomen is beter dan genezen. Begin gewoon met een onderzoekje naar je financiële situatie.

Ga eens in gesprek met John Vlassak van Humanitas (040 2065350 / 0653110225) of Menno Bertram van GOW Welzijnswerk (0497 514746). Twijfel je? Gewoon bellen naar Stichting Burgerschuldhuldhulp Waalre.
Meer informatie is te vinden op de website www.burgerschuldhulp.nl