Interculturele communicatie en de Islam

In onze regio is de kans steeds groter dat onze buren uit verre landen komen. Ze werken en  leven hier. Welke waarden en normen brengen ze mee?

De cursus interculturele communicatie geeft in de eerste bijeenkomst informatie over verschil in visie op de wereld vanuit verschillende culturele achtergronden. De volgende bijeenkomst gaan we in op de Islam, zijn ontstaansgeschiedenis en de belangrijkste basiskennis. Ook bespreken we de Islam in Nederland. Het is een interactieve cursus, met veel informatie.

Mariska Langermans heeft een master in ”Christendom en Islam in Nederland” en heeft ervaring in ondersteuning van zorginstellingen in culturele diversiteit. Zij kent de praktijk.

De cursus bestaat uit twee of drie avonden. De avonden kunnen los van elkaar gevolgd worden.

28 sept. 2017: Verschil in visie op de wereld vanuit verschillende culturele achtergronden

12 okt. 2017: De Islam

26 okt. 2017: Islam in Nederland

 

Inschrijven op de cursus

Bovengenoemde, na bevestiging van de aanmelding, verleent een machtiging aan Stichting De Pracht Ekenrooi ingeschreven bij KvK onder nummer 4109268 ten gunste van IBAN rekening NL21 RABO 0101 1823 17 om het cursusgeld af te schrijven van zijn of haar bankrekening. Het bedrag wordt twee weken na aanvang van deze cursus geincasseerd. 
Indien de cursus niet doorgaat krijgt u van ons minimaal vijf dagen voor aanvang bericht.

Contactpersoon: 
Docent: 
Mariska Langermans
Startdatum: 
donderdag, 28 september, 2017
Tijd: 
19:30 tot 21:30
Vervolgdata: 
12 en 26 okt.
Lessen: 
2 of 3
Kosten (€): 
30,- (2 lessen) 3de les 14,-